View topic - New YafaRay v3.2.0 released!

New YafaRay v3.2.0 released!

General questions related with the YafaRay Project, 3D computer graphics and about this site.

Re: New YafaRay v3.2.0 released!

Post Mon Jun 12, 2017 9:10 pm

Very interesting, a permission problem could be causing you all your problems. Try to remove all yafaray and the bounty folders from the Blender addons folder. If you cannot because of permission problems, try to do it as a Windows administrator.

Once physically removed, close and open Blender and go to user preferences, addons. At the bottom you wll see addons in yellow that are enabled but the files are missing. Disable them now there.

Afterwards download and install yafaray_v3 using blender
User avatar
David Bluecame
 
Posts: 386
Joined: Mon Jan 21, 2013 12:42 pm
Location: Spain

Re: New YafaRay v3.2.0 released!

Post Mon Jun 12, 2017 9:14 pm

He vuelto a desinstalar e instalar yafaray y ahora creo que ha mejorado algo ya que el error no sale en rojo, como puedes ver en el pantallazo que te adjunto.
Attachments
error_yafaray_verde.jpg
angula
 
Posts: 10
Joined: Tue Jun 06, 2017 6:30 pm

Re: New YafaRay v3.2.0 released!

Post Mon Jun 12, 2017 9:27 pm

Please will you send me another screenshot from the terminal cmd now, after truçying to render?
User avatar
David Bluecame
 
Posts: 386
Joined: Mon Jan 21, 2013 12:42 pm
Location: Spain

Re: New YafaRay v3.2.0 released!

Post Mon Jun 12, 2017 9:39 pm

Gracias por atender mi problema. ¿Sería mejor desinstalar blender y volver a instalarlo?
Te adjunto pantallazo.
Attachments
error_yafarray_02.jpg
angula
 
Posts: 10
Joined: Tue Jun 06, 2017 6:30 pm

Re: New YafaRay v3.2.0 released!

Post Mon Jun 12, 2017 9:43 pm

Hi,
I need the cmd screenshot after tou try to render
User avatar
David Bluecame
 
Posts: 386
Joined: Mon Jan 21, 2013 12:42 pm
Location: Spain

Re: New YafaRay v3.2.0 released!

Post Mon Jun 12, 2017 9:43 pm

Al renderizar aparece las siguientes lineas en la pantalla negra:
Attachments
error_yafarray_02_v1.jpg
angula
 
Posts: 10
Joined: Tue Jun 06, 2017 6:30 pm

Re: New YafaRay v3.2.0 released!

Post Mon Jun 12, 2017 10:00 pm

Hello,

Please try this (as an admin)

Close Blender

Move the yafaray_v3 folder from the AddOns folder in the user roaming, etc, to C:\Program files\Blender, etc\addons

I'm starting to suspect two possible causes here:
A) the tilde in your user last name
B) or perhaps you have other YafaRay versions or The Boumty in the progeam files\blender, etc\addons foldrt

I hope this helps, going to bed now, very tired...
User avatar
David Bluecame
 
Posts: 386
Joined: Mon Jan 21, 2013 12:42 pm
Location: Spain

Re: New YafaRay v3.2.0 released!

Post Tue Jun 13, 2017 5:58 pm

Gracias David:

Ha funcionado o al menos me renderiza el cubo. Cosa que antes no pasaba.
Ahora toca aprender a utilizarlo, mas que nada para ver si los render salen mejor que en cycles.

De nuevo gracias por tu tiempo.
Attachments
eureka_yafaray.jpg
angula
 
Posts: 10
Joined: Tue Jun 06, 2017 6:30 pm

Re: New YafaRay v3.2.0 released!

Post Tue Jun 13, 2017 6:42 pm

Great, bien hecho! ;-)
User avatar
David Bluecame
 
Posts: 386
Joined: Mon Jan 21, 2013 12:42 pm
Location: Spain

Re: New YafaRay v3.2.0 released!

Post Sat Jul 15, 2017 4:44 pm

Hi David,

Any news about development? Are you going fine with the new material shaders?

Look at Blender's principled node.

https://docs.blender.org/manual/en/dev/render/cycles/nodes/types/shaders/principled.html

Regards
surena
 
Posts: 96
Joined: Sat Apr 26, 2014 6:37 am
Location: Spain

Re: New YafaRay v3.2.0 released!

Post Sun Jul 16, 2017 12:45 pm

Hello,

Unfortunately I have been extremely busy at work over the last months so I could not dedicate time to YafaRay lately.

About materials, from what Ive investigated so far it is very difficult for me to understand how the materials/integrators math works in YafaRay, much less to fix it. So Im becoming more and more convinced I might have to rewrite most of the rendering/integration codev

Now Im waiting to see whether we can/should change the YafaRay license to LGPLv3 so we can use Disney BRDF code and perhaps replace the rendering core code by Intel Embree (only a maybe!)

Once we have an answer about the license and I have a clearer view of the path forward I expect to become more active again...
User avatar
David Bluecame
 
Posts: 386
Joined: Mon Jan 21, 2013 12:42 pm
Location: Spain

Previous

Return to News & Discussion



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron