View topic - BPT doesn't works when Transparent background option is ON

BPT doesn't works when Transparent background option is ON

General questions related with the YafaRay Project, 3D computer graphics and about this site.

BPT doesn't works when Transparent background option is ON

Post Thu Mar 30, 2017 2:56 am

Hi. It is still has problem and didn't fixed in any release. It is behavior just with BPT not in other integrators. We must need to fix it.
Odilkhan Yakubov
 
Posts: 18
Joined: Thu Jun 19, 2014 11:44 pm

Re: BPT doesn't works when Transparent background option is ON

Post Sat Apr 01, 2017 1:47 pm

Any response?
Odilkhan Yakubov
 
Posts: 18
Joined: Thu Jun 19, 2014 11:44 pm

Re: BPT doesn't works when Transparent background option is ON

Post Sat Apr 01, 2017 2:13 pm

Hello,

Im working on this. Best regards!
User avatar
David Bluecame
 
Posts: 355
Joined: Mon Jan 21, 2013 12:42 pm
Location: Spain

Re: BPT doesn't works when Transparent background option is ON

Post Sat Apr 01, 2017 4:46 pm

David Bluecame wrote:Hello,

Im working on this. Best regards!

Thank you! ;)
Odilkhan Yakubov
 
Posts: 18
Joined: Thu Jun 19, 2014 11:44 pm

Re: BPT doesn't works when Transparent background option is ON

Post Mon Apr 03, 2017 9:30 pm

User avatar
David Bluecame
 
Posts: 355
Joined: Mon Jan 21, 2013 12:42 pm
Location: Spain

Re: BPT doesn't works when Transparent background option is ON

Post Tue Apr 04, 2017 9:39 am

Hi all,

I've tried the latest build using Bidir and without transparent backgorund the first tile is wrong.

without_transp.jpg


with_transp.jpg


Basic scene, I upload it in case you need (sorry for the colors, it is the filmic addon).

bidir_back.7z
(80.8 KiB) Downloaded 8 times


Regards
surena
 
Posts: 92
Joined: Sat Apr 26, 2014 6:37 am
Location: Spain

Re: BPT doesn't works when Transparent background option is ON

Post Tue Apr 04, 2017 11:33 am

Hello,

Thank you for the info. I've checked previous releases (v3.1.1 and v3.2.0) and this also happens there.

I have an idea of what could be causing this. There are some divisions by zero as well as un-initialized values... Current Bidirectional integrator feels like a coding "mine field"...

I'm working on fixing these issues, or at least to patch them enough for it to work...
User avatar
David Bluecame
 
Posts: 355
Joined: Mon Jan 21, 2013 12:42 pm
Location: Spain

Re: BPT doesn't works when Transparent background option is ON

Post Tue Apr 04, 2017 5:49 pm

Thanks Dave for the build! :)
I've a bug like the same as Surena.
Odilkhan Yakubov
 
Posts: 18
Joined: Thu Jun 19, 2014 11:44 pm

Re: BPT doesn't works when Transparent background option is ON

Post Sat Apr 08, 2017 9:17 am

Please try the latest builds at: http://www.yafaray.org/daily_builds/index.html I have made some changes to bidir...
User avatar
David Bluecame
 
Posts: 355
Joined: Mon Jan 21, 2013 12:42 pm
Location: Spain

Re: BPT doesn't works when Transparent background option is ON

Post Sun Apr 09, 2017 6:23 pm

Now it seems ok. Thanks!
surena
 
Posts: 92
Joined: Sat Apr 26, 2014 6:37 am
Location: Spain


Return to News & Discussion



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron